MPPT چیست ؟ منظور از ردیابی نقطه حداکثر توان چه می باشد ؟

یک کنترل کننده شارژ MPPT آرایه PV را در شرابط دریافت حداکثر توان قرار می دهد و سعی می کند به منظور دست یابی به این هدف نه تنها کنترل ولتاژ خروجی آرایه PV بلکه از کنترل جریان نیز استفاده کند.

موقعیت نقاط حداکثر توان روی مشخصه سیستم PV به شدت به تابش خورشیدی و دمای سلول بستگی دارد. از آن برای تنظیم ولتاژ و جریان عملیاتی دقیق سیستم PV استفاده می شود تا توان واقعی تا حد امکان به مقدار بهینه برسد. عملکرد ژنراتور PV در MPP مربوط به مقایسه امپدانس بار با ژنراتور است.

برای این هدف، یک دستگاه الکترونیکی، معمولاً یک واحد تهویه قدرت، که در اجرای عملکرد MPPT توانمند است، باید بین ژنراتور PV و بار متصل شود.

بنابراین، ردیابی MPP تنها در صورتی مهم است که اجزای پردازش در دسترس باشند و ردیابی نقطه کار باعث تلفات انرژی اضافی و با هزینه‌های اضافی کوچک نشود. بسیاری از تکنیک های مختلف برای ارائه حداکثر توان ردیابی سیستم های PV توسعه یافته اند. این روش ها را می توان به دو صورت مستقیم یا غیر مستقیم طبقه بندی کرد.

طرح های مستقیم بر اساس یک الگوریتم جستجو برای انتخاب منحنی حداکثر توان بدون وقفه در عملکرد معمولی ژنراتور PV است. برای یک نقطه کاری خاص، ولتاژ متصل با افزایش خاصی تغییر می کند. بنابراین، اگر توان خروجی بزرگتر از آخرین مقدار محاسبه شده باشد، جهت جستجو برای مرحله بعدی حفظ می شود. در غیر این صورت در جهت مخالف حرکت خواهد کرد.

تکنیک های غیر مستقیم از سیگنال خارجی برای محاسبه MPP استفاده می کنند. چنین سیگنال های خارجی ممکن است با محاسبه تابش خورشیدی، جریان اتصال کوتاه، دمای ماژول، یا ولتاژ مدار باز یک سلول PV مرجع ارائه شوند. مجموعه ای از پارامترهای مواد باید ارائه شود و نقطه تنظیم MPP از سیگنال مشاهده شده به دست می آید.

انواع الگوریتم های MPPT

جدول زیر انواع روش های مورد استفاده در MPPT را نمایش داده و ویژگی های این روش ها را به طور خلاصه جمع بندی کرده است.

شکل 1 انواع روش های MPPT و ویژگی های آنها 300x126 MPPT چیست، ردیابی نقطه حداکثر توان ، انواع الگوریتم MPPT

جدول 1 ) انواع روش های MPPT و ویژگی های هر کدام

بطور کلی در مورد معروفترین الگوریتم های MPPT می توان گفت :

الگوریتم آشفتگی و مشاهده

الگوریتم آشفتگی و مشاهده شامل اغتشاش در ولتاژ و مشاهده بازده توان است. با این روش، افزایش ولتاژ باعث افزایش توان در صورتی که عملکرد در سمت چپ MPP باشد، و زمانی که در سمت راست MPP باشد، توان را کاهش دهد.

الگوریتم هدایتی افزایشی

الگوریتم هدایتی افزایشی شیب منحنی P-V را تشخیص می دهد و MPP با جستجوی اوج منحنی P-V ردیابی می شود. این الگوریتم از رسانایی لحظه ای I/V و رسانایی افزایشی dI/dV برای MPPT استفاده می کند.

 

منبع : برق تِک

About برق تِک

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *